Ep. 0 Prolog

Vores podcast er næsten klar!

 

Hej allesammen. Jeg er virkelig glad for at kunne annoncere at vi har udgivet den første episode af vores podcast: Simple Danish Podcast. Næsten.

For det er nemlig ikke helt den første episode. Vi har kaldt den her episode for episode 0 for at give jer en introduktion til podcasten og hvad du egentlig kan forvente fremover.

Du kan finde podcasten på Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts og mange andre, men du kan også bare lytte med her på siden ovenfor.

 

Vi glæder os virkeligt meget til at komme rigtigt i gang og til at høre hvad i synes.

Hvis du vil, kan du støtte den fremtidige udvikling af vores blog og podcast på Patreon, så får du også adgang til eksklusive opgaver og transkriberede udgaver af alle vores episoder.

Vi høres ved!

 

Transskription

Hej Allesammen, og velkommen til den første episode af Simple Danish Podcast.

Jeg har kaldt den her episode for episode nul (0), fordi jeg gerne vil fortælle lidt om hvad den her podcast handler om og hvad du kan forvente fremover.

Idéen til den her podcast den startede da min hustru gik i gang med at lære Dansk. For dansk er et svært sprog at lære. Og det er i sær svært at udtale danske ord, fordi vi ikke altid udtaler ordene som vi staver dem.

Derfor så gik vi i gang med at lede efter materialer der kunne hjælpe hende med at lære at udtale danske ord og generelt bare vænne sig til lydene i sproget.

Men vi kunne kun finde materialer på enten højt niveau eller på meget lavt niveau.

Derfor besluttede vi os for at gøre noget ved det og at lave vores egne materialer.

Så nu har vi lavet den her podcast. Som hjælp til os selv, og forhåbentligt som hjælp til alle jer der gerne vil lære dansk.

Jeg kommer til at prøve at tale langsomt og tydeligt så du stille og roligt kan blive bekendt med dansk udtale og sprog.

På vores hjemmeside DenmarkAndMe.com kan du finde en transkriberet version af alle podcastepisoderne sammen med nogle simple øvelser vi laver til hvert afsnit.

Jeg kommer til at bruge et ret uformelt sprog eller talesprog, men det er også det du kommer til at bruge i nioghalvfems (99) procent af tilfældene i Danmark.

Hvis I har idéer til emner vi kan snakke om eller tips til hvordan vi kan gøre podcasten endnu bedre så hører vi meget gerne fra jer.

Så tak fordi at du lytter med, og jeg håber du kommer til at få gavn af de her episoder.

 

 

 

 

Check out these other episodes

Comments

2 Comments

2 Comments

 1. Kees Kok

  I am happy with this podcast, for after one and a half years online learning Danish I can speak (tale) a bit of Danish. But I don’t understand even a simple question in Danish that is asked to me. So now I can practice understanding (forstaa).
  I have to listen more than one time to the podcast, first without, after that with the transcription. It is exact as you say: I must get used to the sound of the language to recognise the words.
  Thank you verry much for this podcast!

  Reply
 2. Rasmus

  Hi Kees, thanks for your comment – and thank you for listening! We are happy to hear that you like it and that you find it useful 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *